Skewb kirakása

Skewb Kirakása

Skewb kirakása egyszerűen

A skewb kirakása most már nem kell gondot okozzon senkinek, mert ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogy hogyan tudod a legkönnyebben kirakni a Skewb kockát. Perceken belül el tudod sajátítani a kocka kirakását, amivel szinte mindenkit le tudsz majd nyűgözni!

Mi az a Skewb kocka?

A Skewb egy Rubik kockához hasonló logikai játék, amely ugyanúgy 6 oldallal rendelkezik, melyek általában fehér, sárga, piros, zöld, kék és narancssárga színűek. A cél itt is, hogy egy összekevert állapotból, szabályos forgatások mellett egy kirakott állapotra jussunk.

Viszont a hagyományos 3×3-as kockával ellentétben ezt csak átlósan lehet forgatni és kevesebb, összesen 14 elemből áll, ebből 6 középelem és 8 sarokelem. A Skewb forgatása közben a közepek is forognak, ezért a cél itt először a sarkok kirakása lesz és utána fognak következni a közepek.

A Skewb hivatalos WCA kocka, ezért a hivatalos versenynek is a része és a jelenlegi rekord 0,81-en másodperc, a rekordtartó Zayn Khanani pedig 2022-ben állította fel ezt a rekordot.

Skewb kirakása - lépések

A Skewb kirakása, ezzel az egyszerű metódussal csak néhány lépésből áll és összesen egy rövid algoritmust kell hozzá megjegyezni. Először lehet, hogy furcsa lesz rájönni, hogy hogyan forognak az egyes elemek, de hamar bele lehet jönni és egy kis gyakorlással az algoritmust is nagyon gyorsan meg fogod tudni majd csinálni.

A Skewb kirakásának 4 lépése:

  1. Fehér sarkok beillesztése
  2. Sárga oldal kirakása
  3. Sárga közép behelyezése
  4. A megmaradt sarkok kirakása

Skewb kirakása - videó

Nézd meg ezt a részletes útmutató videót, aminek segítségével könnyen meg tudod tanulni kirakni a Skewb-ot.

Honnan tudok Skewb-ot beszerezni?

Skewb kockát több különböző Rubik kocka boltból be tudsz szerezni, köztük a versenykocka.hu-ból is. Válogass a különböző Skewb kockáink között és találd meg a neked legmegfelelőbbet!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart