Rubik Kocka Világrekord 2021

Jelenleg a Rubik Kocka Világrekord 3,47 másodperc

A Rubik-kocka kirakásának világrekordját jelenleg Yusheng Du tartja ezzel a csodálatos 3,47 mp -es idővel. Előtte Feliks Zemdegas tartotta a rekordot.

Most megnézheted a Rubik Kocka Világrekord jelenlegi pillanatait, ezt a videót nem sok helyen tették közzé érdemes megnézni.

Yusheng Du 3,47mp tartja a Rubik Kocka Kirakásának Világrekordját 2018

Mindenki kíváncsi milyen Verseny Rubik Kockával is csinálta ezt a kimagasló eredményt. A legjobb MoYu kockák között itt tudsz válogatni.

Rubik Kocka Világrekord
Rubik Kocka Világrekord

Feliks Zemdegas 4,221 mp Rubik Kocka Kirakásának második helyén

Ezeket a sorokat olvasva, Feliks Zemdegas már kirakta volna a világ leghíresebb rejtvényét a Rubik Kockát.

A 22 éves ausztrál tartja a második legjobb időt a Rubik Kocka világrekord ranglistán. Itt most megnézheted a 4,221 mp Rubik Kocka Világrekord teljesítményét.

Ezeket a szuper időket verseny Rubik Kockával tudják elérni, ha Te is szeretnél gyorsabban kirakni a Rubik kockát nézz szét a Rubik kocka 3×3 versenykocka kínálatunkban.

Egykézzel is ki lehet tenni a Rubik-kockát ennek a rekordját is Feliks tartja 6,88 másodperccel.

Az 1 rubik kocka világrekord 1982

Minden speedcuber álma megdönteni a rubik kocka világrekordot, hiszen a világon mindehol meg fog jelenni, hogy valaki ismét megdöntötte a rubik kocka kirakásának rekordját. A WCA versenyen különböző 18 féle versenyszámot tartanak nyilván, de a legrangosabb a Rubik Kocka 3×3 kirakása.

1982 óta mindösszesen csak 18 ember tartotta a világrekordot és csak néhány nevet említsek akiket majd be fogunk mutatni Erik Akkersdijk ésEdouard Chambon.

1980-ban amikor Rubik Ernő feltalálta a kockát és világhódító útjára indult a különböző országokban és 19 verseny rendeztek, hogy ki tudja gyorsabban kirakni a Rubik-kockát. Mindösszesen 19 gyorskockázó gyűlt akkor össze Budapesten, hogy összemérjék a tudásukat ez volt az első Rubik Kocka világbajnokság itt született az első Világrekord 1982-ban. További érdekességek a Rubik Kocka Wikipédián

Ezen a napon született meg az első Rubik Kocka Világrekord melyet az amerikai Minh Thai állított fel 22,95 mp kirakási idővel.

1982 Minh Thai 22,95 mp

Rubik Kocka

Rubik Ernő magyar formatervező tanár és komoly rejtvényfejtő 1974-ben állította össze első kockakirakóját, amelyet Varázskockának nevezett el. Miután egy játékügynök az Ideal Toy & Novelty Company-nak ajánlotta a kirakóst, az átnevezte a kirakóst Rubik Kocka-ra, és 1980-ban kezdte el forgalmazni a boltokban. Hamarosan a világ minden táján rejtvényfejtők akarták megfejteni a kockát. Két éven belül százmillió darabot vásároltak belőle, így a Rubik-kocka lett a történelem legnépszerűbb kirakója. A siker több száz mellékterméket eredményezett, a megoldásáról szóló bestseller könyvektől kezdve a más gyártók szabadalmat sértő hasonmásaiig.

1 thought on “Rubik Kocka Világrekord 2021”

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart