A Legjobb Okos Rubik Kockák 2023-ban

A Legjobb Okos Rubik Kockák 2023-ban

Az okos Rubik kockák az egyik legújabb fejlesztések a Rubik kockák világában. A 3×3-as Rubik kocka már az 1970-es évek óta létezik és megjelenése óta sok javításon fejlesztésen ment át, mint például a belső elemek lekerekítése, könnyebb műanyag használata, mágnesek beépítése. A technológia fejlődésével kialakultak az okos Rubik kockák is, amely a tanulást és a szórakozást egy következő szintre viszi.

Gyerek Rubik kockát forgat

Mi az az okos Rubik kocka?

Az okos Rubik kockák külsőre olyanok, mint a hagyományos 3×3-as kockák, viszont a belsejükben különböző szenzorok, érzékelők és elektronikai alkatrészek találhatóak, amelyek lehetővé teszik a kocka összeköttetését a használó telefonjával.

A telefonos alkalmazással versenyezhetünk való emberek ellen, mérhetjük az időnket, megtanulhatjuk kirakni a kockát, gyakorolhatjuk az egyes algoritmusokat, valamint részletes leírást kaphatunk a kirakásainkról, hogy az egyes lépések mennyi időt vettek igénybe, mennyire volt pontos a forgatásunk stb.

Mi az okos Rubik kocka előnye?

Az okos Rubik kockával hosszútávon követni tudjuk a fejlődésünket és segíthet jobb kockásnak lenni. Az élő emberekkel való versenyzés megmutatja, hogy a többi emberhez képest milyenek vagyunk, illetve segíthet felkészülni az élő, fizikai versenyek stresszére is.

Ha van ilyen kockánk, akkor többet nem kell külön időmérőket használjunk, mert ez pontosan méri az időnket, illetve megmutatja a keveréseket és jelez, ha valamit elrontottunk a keverésben és segíti azt korrigálni.

Ezen kívül segít a különböző PLL, OLL és egyéb algoritmusok elsajátításában és megjegyzésében, illetve, ha már tudod őket, akkor segíthet, hogy gyorsabb legyél bennük.

Okos Rubik kocka - GAN 356 i Carry 3x3 okos kocka

A 2021 elején megjelent GAN 356 i Carry 3×3-as okos kocka, a mai napig sokak legkedveltebb okos kockája és nem véletlenül. A forgatása hasonlít a GAN 2020-as flagship, azaz legjobb kockájára, a GAN 11 M Pro-ra. 48 mágnessel és 9 szintes szorossági beállítással rendelkezik, így pont olyanra tudod állítani, ami neked megfelelő.

A GAN 356 i Carry kocka súlya 76 gramm és a mérete minden irányba 56mm.

Bár a GAN 356 i Carry nem rendelkezik beépített giroszkóppal, ami lehető teszi, hogy érzékelje, hogy hogyan fogod a kockát, viszont az ez egyik fő tulajdonsága, hogy beépített elemmel rendelkezik, amely körülbelül 280 óra élettartammal rendelkezik és, ha lemerül könnyen cserélhető. Így nem kell folyamatosan tölteni a kockát és bármikor használhatjuk, anélkül, hogy attól félnénk, hogy lemerül.

A csomagban több dolgot is kapunk, mint például: a kocka, tartó zsák, CFOP metódus magyarázat, használati útmutató, rugók, doboz, szorító csavarhúzó.

Okos Rubik kocka - GAN 356 i2 3x3 okos kocka

A GAN 356 i2 3×3 okos kocka, a GAN 356 i (nem i carry), 2020-ban kiadott fejlesztett változata. A körülbelül 76 grammos kocka, a szokásos 56mm-es mérettel rendelkezik és ezt hozzá tudod kapcsolni a “Cube Station” applikációhoz, amivel a kocka okos funkcióit tudod használni.

Az i carry-vel ellentétben ez igényel töltést és egy töltéssel a GAN 356 i2 5 órát bír ki és a teljes töltöttségig másfél óráig kell tölteni.

A GAN 356 i2 3×3 kocka rendelkezik beépített giroszkóppal, ezért teljesen le tudja követni a mozgást és jobb használati élményhez vezet.

A csomagban sok hasznos dolgot kapunk, mint például a kocka, tartó zsák, töltő kábel, töltő állvány, rugó, CFOP útmutató.

GAN 356 i2 3x3 (Magnetic)

Okos Rubik kocka - GAN Monster Go AI 3x3 okos kocka

A GAN Monster Go AI 3×3 okos kocka, más néven az MG3 AI, sokak kedvenc kockája és nem csak az elérhető ára miatt. Ez a kocka a GAN-től származik és ez az egyik kockájuk a Monster Go szériájukban.

A kocka 48 mágnessel rendelkezik, amely sima és pontos forgást tesz lehetővé, és ezzel nem kell az elakadásoktól félni. A GAN Monster Go kocka súlya mindössze 81 gramm és a megszokott 56 mm-es mérete, akár kisebb kezűeknek is megfelel. A beépített elem pedig 280 óra üzemidővel rendelkezik, amely rengeteg kirakást tesz lehetővé az első elem csere előtt.

Bár beépített giroszkóppal nem rendelkezik, viszont hozzá lehet kapcsolni a “Cube Station” applikációhoz, ahol a megszokott okos kockás előnyöket élvezhetjük, mint például az időmérés, automatikus idő elindítás és leállítás, algoritmus gyakorlás, részletes leírás a kirakásokról.

A csomagban megkapjuk a kockát, kirakási és használati útmutatót.

Okos Rubik kocka - MoYu WeiLong AI 3x3 okos kocka

A MoYu WeiLong AI 3×3 okos kocka, a MoYu egyik legújabb okos kockája, amely 2021 második felében jelent meg. A belső mechanizmusa a MoYu WR M 2020-ra épült, azért nagyon gyors kirakásokat érhetsz el vele.

A kocka súlya 80 gramm és 55 mm szélességgel rendelkezik. A MoYu WeiLong AI 3×3 kocka giroszkóppal is rendelkezik, ezért még jobb élményt nyújt és pontosabb statisztikákat tud majd adni.

Sok hasznos tartalom érkezik a csomagban, mint például a kocka, töltő állvány, töltő kábel, plusz közepek, amelyeken nincs töltőport, MoYu matrica és szorító eszköz.

MoYu Okos Rubik kocka

Okos Rubik kocka - Giiker i3S 3×3 Okos Rubik Kocka

A Giiker i3S 3×3 okos Rubik kocka az egyik első okos kocka volt, amely 2018-ban jelent meg. A XiaoMi gyártású kocka 104 grammot nyom és 56,5 mm szélességű.

Giiker okos rubik kocka

Honnan szerezhetek be okos Rubik kockát?

Ha megtetszett valamelyik kocka, akkor beszerezheted őket a versenykocka.hu oldalról.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart