3x3 pyraminx kirakása

3×3 Pyraminx Kirakása

3x3 Pyraminx kirakása

A 3×3 Pyraminx kirakása sosem volt egyszerbűbb, tanuld meg kirakni percek alatt ezt a háromszög alakú kockát és kápráztasd el vele a barátaidat!

Mi az a Pyraminx?

A Pyraminx egy tetraéder alakú Rubik kocka variáció. Négy, háromszög alakú, oldala van, amelyek általában sárga, piros, zöld és kék színűek. A logikai játék célja, hogy összevert állapotból, minél gyorsabban kirakott állásba vigyük.

A Pyraminx hivatalos WCA kocka is, ezért Rubik kocka versenyeken is megtalálható. A jelenlegi világrekord 0,75 másodperc és az amerikai kockás, Elijah Brown állította fel 2023 elején.

A Pyraminxból nem csak 3×3-as verzió létezik, viszont ez a legismertebb. Létezik belőle 2×2-es, 4×4-es és nagyobb variáció is.

3x3 Pyraminx kirakása - lépések

A 3×3 Pyraminx kirakása nagyon egyszerű és 5 rövid lépésre fel lehet osztani. Igaz, hogy van néhány algoritmust, amit el kell hozzá sajátítani, viszont nagyon intuitívak és hamar meg lehet őket tanulni.

A 3×3 Pyraminx kirakásának lépései:

  1. Sárga közepek helyükre illesztése
  2. Csúcsok megfordítása
  3. Sárga élek behelyezése
  4. Többi közép helyükre fordítása
  5. Maradék élek kirakása

3x3 Pyraminx kirakása - videó

Nézd meg ezt a rövid kirakási útmutatót, amiben vizuálisan láthatod, hogy pontosan hogyan és merre kell forgatni a különböző oldalakat.

3x3 Pyraminx kirakása - algoritmusok

Van néhány algoritmus, amit érdemes megtanulni minél jobban, hogy gyorsan ki tudd rakni a Pyraminxot. Ezeket összegyűjtöttük ide, hogy ne kelljen mindig a videót megkeresni és onnan megnézni.

  • Élek beilleszése: R’ L R L’ vagy L R’ L’ R
  • Szimmetrikus állás: R U’ R’ U’ R U’ R’
  • Velünk szembe kettő rossz: R’ L R L’ U L’ U’ L
  • Bal oldalon rossz: R’ L R L’ U’ L’ U L
  • Jobb oldalon rossz: L R’ L’ R U R U’ R’
3x3 Pyraminx kirakása - algoritmusok

Honnan lehet 3x3 Pyraminx-ot beszerezni?

Ha megtetszett a 3×3 Pyraminx és szeretnél egyet beszerezni vagy szeretnéd egy gyorsabb Pyraminx-al meglepni magad vagy egy ismerősödet, akkor a versenykocka.hu oldalról rengeteg Pyraminx közül választhatsz és be tudod szerezni a neked legjobban tetszőt.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart